Hero image - Pro-Shift

DSG mechatronic

Bij Pro-Shift kunt u terecht voor een DSG mechatronic de reparatie, vervanging en levering. Maar wat is DSG nou eigenlijk? DSG staat voor een Direct Shift Gearbox en heeft een automatische versnellingsbak met een dubbele koppeling. Het heeft een elektronische sturing waardoor de koppelingspedaal overbodig wordt. BorgWarner heeft deze versnellingsbak ontworpen onder licentie van de Volkswagen Group.

Wat is een DSG versnellingsbak?

Een normale, gebruikelijke versnellingsbak heeft één koppeling. Met de versnellingspook selecteer je steeds een andere versnelling. Bij de DSG versnellingsbak bevinden de even versnellingen zich op de ene koppeling en de oneven versnellingen op de andere koppeling.

De voordelen van Mechatronica DSG

Dit zijn de voordelen van een DSG versnellingsbak:

  • Schakelen zonder krachtonderbreking
  • Snelle schakeltijden
  • Lager brandstofverbruik
  • Geen koppelingspedaal nodig

Een groot voordeel is dat u kan schakelen zonder krachtonderbreking, omdat er niet van versnelling gewisseld wordt, maar van koppeling. Doordat de versnellingsbak twee koppelingen heeft, kan de volgende versnelling al worden ingelegd terwijl de eerste nog draait. Bij het schakelen wordt de ene ontkoppeld en de andere gekoppeld. Dit resulteert in snelle schakeltijden.

Pro-Shift DSG specialist

Wij zijn specialist in de DSG mechatronic van de 7-traps versnellingsbakken van de VAG-groep. Wij kunnen u alles vertellen over de DSG 7 ervaringen. DSG problemen? Wanneer er een storing is, kunnen wij deze probleemloos voor u repareren. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in Mechatronic DSG 6. Indien het niet mogelijk is om te repareren, kunt u ervoor kiezen om nieuwe mechatronics aan te schaffen. Wij leveren deze tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Naast het repareren of vervangen van de mechatronica DSG, voorzien we uw auto ook van de juiste software en programmeren we deze voor u.

DSG mechatronics

Op het gebied van diverse storingen met uw DSG mechatronic is Pro-Shift er om u te helpen. Wij bieden DSG diensten op verschillende gebieden. Zowel voor DSG tuning, reparaties, vervanging en levering bent u bij ons aan het juiste adres. Neem bij een storing direct contact met ons op. Ook voor vragen staan onze professionele medewerkers graag voor u klaar.

Altijd razendsnel en naadloos schakelen met uw DSG?

De techneuten van Pro-Shift kennen de ins en outs van de DSG mechatronic. Voorkom problemen. Schakel goed; bel ons gelijk!