Hero image - Pro-Shift

DSG techniek

Vanuit onze achtergrond en jarenlange ervaring met onderhoud en reparatie van alle modellen uit de VAG-groep (Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en VW-bedrijfswagens) hebben wij ons verder verdiept in en inmiddels volledig toegelegd op de techniek van de DSG en Multitronic versnellingsbakken.
Een Direct Shift Gearbox (DSG) is anders dan elke conventionele transmissie. Het gemak van een automaat is gecombineerd met de precisie van een handgeschakelde versnellingsbak.

Door zijn geavanceerde technologie en elektronica voelt de DSG hoe u rijdt. Zo voorspelt de DSG elke keer uw volgende versnelling. Het principe: een DSG bestaat uit een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling.

De aansturing wordt elektronisch/hydraulisch geregeld. Wanneer een versnelling is ingeschakeld, wordt de volgende gelijk klaargezet. Door - meteen na elkaar - de ene te ontkoppelen en de andere te koppelen, schakelt de volgende versnelling in. Het zorgt voor razendsnel en naadloos overschakelen.

Kampt u met problemen aan de DSG versnellingsbak? Wij voeren reparaties, onderhoud, software optimalisatie uit voor de meest uiteenlopende DSG systemen. Dit doen wij iedere dag opnieuw voor garagehouders, VAG-dealers en -specialisten, (garantie) verzekeringsmaatschappijen en particulieren.

Altijd razendsnel en naadloos schakelen met uw DSG?

De techneuten van Pro-Shift kennen de ins en outs van de DSG techniek. Voorkom problemen. Schakel goed; bel ons gelijk!