Hero image - Pro-Shift

DSG techniek

Vanuit onze achtergrond en jarenlange ervaring met onderhoud en reparatie van alle modellen uit de VAG-groep (Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en VW-bedrijfswagens) hebben wij ons verder verdiept in en inmiddels volledig toegelegd op de techniek van de DSG en Multitronic versnellingsbakken.
Een Direct Shift Gearbox (DSG) is anders dan elke conventionele transmissie. Het gemak van een automaat is gecombineerd met de precisie van een handgeschakelde versnellingsbak.

Dubbele koppeling

Door zijn geavanceerde technologie en elektronica voelt de DSG hoe u rijdt. Zo voorspelt de DSG elke keer uw volgende versnelling. Het principe: een DSG bestaat uit een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling.

De aansturing en DSG techniek wordt elektronisch/hydraulisch geregeld. Wanneer een versnelling is ingeschakeld, wordt de volgende gelijk klaargezet. Door - meteen na elkaar - de ene te ontkoppelen en de andere te koppelen, schakelt de volgende versnelling in. Het zorgt voor razendsnel en naadloos overschakelen.

DSG problemen techniek?

Kampt u met problemen aan de DSG versnellingsbak? Wij kunnen u helpen met de de verschillende aspecten van de DSG techniek: reparaties, onderhoud, software optimalisatie voor de meest uiteenlopende systemen. Dit doen wij iedere dag opnieuw voor garagehouders, VAG-dealers en -specialisten, (garantie) verzekeringsmaatschappijen en particulieren.

Altijd razendsnel en naadloos schakelen met uw DSG?

De techneuten van Pro-Shift kennen de ins en outs van de DSG techniek. Voorkom problemen. Schakel goed; bel ons gelijk!

Bekijk al onze expertises