Hero image - Pro-Shift

Onderhoud DSG/CVT

Regulier onderhoud en preventief onderhoud is uitermate belangrijk voor de levensduur van een DSG en Multitronic versnellingsbak én voor het rijcomfort dat u ervaart. Om zorgeloos en veilig te genieten van uw automatische versnellingsbak is tijdig onderhoud een absolute must.
Door tijdig onderhoud voorkomt u vervuiling. Tijdig onderhoud betekent over het algemeen na iedere 60.000 km de olie verversen, het oliefilter vervangen én het grondig ‘flushen’ van DSG of CVT.

Onderhoud DSG/CVT: Vervuilde versnellingsbak

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de schakelklachten wordt veroorzaakt door vervuiling! Een vervuilde versnellingsbak kan leiden tot disfunctioneren van de automaat en uiteindelijk tot een kostbare reparatie of revisie. Flushen (het spoelen van de automatische versnellingsbak) is bewezen effectief. Pro-Shift heeft een professionele spoelmachine en speciale reiniger. Alle vuil, aanslag en slib wordt grondig opgelost of weggespoeld. De oude olie wordt afgevoerd; gelijktijdig wordt schone olie toegevoegd. Een bijkomend voordeel: de olie wordt voor de volle 100% vervangen. Bij het regulier verversen blijft altijd zo’n 30% oude olie achter die zich weer vermengt met de nieuwe olie.

CVT en DSG onderhoud

Veroorzaakt uw DSG of Multitronic versnellingsbak storingen of problemen? Of wilt u juist voorkomen dat u hiermee te maken krijgt? Schakel Pro-Shift tijdig in voor vakkundig onderhoud. Een update met de nieuwste software nemen wij altijd mee!

Schakelklachten en vervuiling van uw DSG/CVT voorkomen?

Op zoek naar CVT en DSG onderhoud? Het team van Pro-Shift adviseert u graag welke innovatieve oplossingen bij uw auto passen. Wacht niet op problemen, bel op tijd!