Hero image - Pro-Shift

Audi S Tronic

Een Audi S Tronic is een versnellingsbak die de handgeschakelde versnellingen combineert met het comfort van een automaat. De Audi S Tronic versnellingsbak heeft een dubbele koppeling waardoor er sneller geschakeld kan worden. S-Tronic is de Engelse benaming voor automaat met een dubbele koppeling van Audi. Hierdoor merkt men dat het schakelen ook soepeler gaat in de trekkrachtonderbreking. De bestuurder kan zelf kiezen of hij of zij automatisch of zelf wil schakelen. Dit kan bediend worden door middel van de paddles die aan het stuurwiel bevestigt zitten of op de pook van de Audi. Sinds 1985 is Audi bezig met het testen van de versnellingsbak met een dubbele koppeling. Pro-Shift is ook gespecialiseerd in de Audi Multitronic.

Dubbele koppeling van Audi

De moderne Audi S Tronic met twee koppelingen schakelt bliksemsnel.
Het schakelen geschiet zeer soepel in een paar honderdste van een seconde, waardoor je het zelf nauwelijks merkt. De 6-traps Audi S tronic schakelt al binnen 0,2 seconde. De ene koppeling neemt de even versnellingen voor zijn rekening terwijl de andere verantwoordelijk is voor de oneven versnellingen. De dubbele koppeling draagt bij aan rijcomfort, sportieve beleving en een lager brandstofverbruik. Je bespaart dus dubbel. Naast de genoemde ‘tijd’ bespaar je ook op brandstof. De Audi S Tronic is namelijk gericht op een lager verbruik en een kleinere uitstoot.

Onderhoud Audi versnellingsbak

Bij Pro-Shift bent u aan het juiste adres voor reparatie en revisie aan uw Audi S Tronic. Doordat wij al jarenlang in dit vakgebied actief zijn hebben we de nodige kennis in huis van automatische en handgeschakelde transmissies van met name Audi en Volkswagen. Ook kunt u bij ons terecht voor regulier onderhoud aan versnellingsbakken, zoals filters vervangen, olie verversen en automatische versnellingsbakken spoelen.

Altijd razendsnel en naadloos schakelen met uw DSG?

De techneuten van Pro-Shift kennen de ins en outs van de Audi S Tronic. Voorkom problemen. Schakel goed; bel ons gelijk!