Hero image - Pro-Shift

DSG Versnellingsbakken

Pro-Shift in dé specialist als het gaat om DSG versnellingsbakken!

Vanuit de specialisatie in de VAG groep hebben wij ons verder verdiept in de techniek van de DSG versnellingsbakken. Een DSG versnellingsbak is in principe een dubbele handversnellingsbak die electronisch/hydraulisch wordt geregeld. Wanneer er een versnelling is ingeschakeld wordt de volgende al klaargezet. Door vervolgens, meteen na elkaar, de ene te ontkoppelen en de andere te koppelen wordt de volgende versnelling ingeschakeld. Hierdoor gaat het overschakelen tussen de versnellingen razendsnel. Om dit mogelijk te maken is ook de koppeling dubbel uitgevoerd.

Soorten DSG Versnellingsbakken

Bij Pro-Shift zijn we gespecialiseerd in de volgende DSG versnellingsbakken:

  • DQ200 (DSG 7 met droge koppeling)
  • DQ250 (DSG 6 met natte koppeling)
  • DQ500 (DSG 7 met natte koppeling)
  • DQ501 (DSG 7 met electro-hydraulische koppeling)
  • Audi S-tronic (DQ200 en DQ501)

Ook hebben wij ervaring met de Multitronic versnellingsbakken van Audi. Of het nu gaat om reparatie, revisie, tuning of extra service; op het gebied van DSG versnellingsbakken zijn wij dé specialist.

Mechatronics van DSG versnellingsbakken

De besturing van de DSG versnellingsbakken wordt verzorgd door de zogenaamde mechatronic. De mechatronic is het electronische/hydraulische regelbrein.
Pro-Shift is het enige bedrijf in Nederland die in staat is om de mechatronic van de DQ200 (7-traps met droge koppeling) los van het voertuig te testen! De DSG mechatronic wordt op de door onszelf ontwikkelde PLC bestuurde testbank geplaatst waarna er een (volautomatisch) testprogramma afgewerkt wordt.
Daarnaast kunnen wij deze mechatronic, als een van de weinige bedrijven in Nederland, repareren en reviseren.
Ook voor de revisie van de mechatronics van de overige DSG versnellingsbakken kunnen wij u uiteraard van dienst zijn.

Dubbele koppelingen

Ook het vervangen van de dubbele koppelingen (zowel nat als droog) kunnen wij, met behulp van speciaal gereedschap, vakkundig voor u uitvoeren.
Daarnaast is het mogelijk om door middel van software aanpassingen bijvoorbeeld het schakelgedrag te optimaliseren en het over te brengen koppel te vergroten. Wij hebben de apparatuur in huis om deze aanpassingen, op basis van uw wensen, te verzorgen.
Vergroot de betrouwbaarheid en schakel ons in als het gaat om DSG versnellingsbakken. Wij kunnen net dat extra tandje bij zetten.

Altijd razendsnel en naadloos schakelen met uw DSG?

De techneuten van Pro-Shift kennen de ins en outs van de DSG versnellingsbakken. Voorkom problemen. Schakel goed; bel ons gelijk!